EU-valet 2019

SD:s EU-ledamot: Vill slippa “brexitkaos” i Sverige

Tidigare förespråkade SD ett utträde ur den europeiska unionen, en position som man nu har övergivit. Anledningen är att man inte tycker att Storbritanniens utträde ur unionen har fungerat bra, enligt toppkandidaten Peter Lundgren.

– Ärligt talat, brexit har inte direkt fungerat. Jag trodde att vi i dag skulle kunna dra initiala slutsatser, blev det bra eller inte. Men det blev en inrikespolitisk cirkus, en komediserie mer eller mindre. Man får vara pragmatisk, man vill inte sätta Sverige i den situationen, säger han i P1 Morgon.
Lundgren poängterar dock att han anser att EU-kritiska väljare bör fortsätta rösta på partiet och poängterar att SD nu istället kommer att arbeta för att förändra EU inifrån och att unionen idag inte är någonting som han är nöjd med.

Han vill exempelvis att EU:s budget ska skäras ner ordentligt och att fler frågor hanteras av de nationella parlamenten i respektive land snarare än på överstatlig nivå i Bryssel.

Vidare menar han att EU- och invandringskritiska partier för första gången någonsin nu är tillräckligt starka för att ha chansen att på allvar påverka i EU och att det är en chans som bör tas innan det kan bli åter aktuellt att driva frågan om utträde ur unionen.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!