Ryssland: Ovaccinerade nekas vård

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 24 juni 2021
- av Sofie Persson
ovaccinerade vård

På Moskvas alla sjukhus kommer man nu att neka planerad vård för patienter som är ovaccinerade. Vid vård behöver man visa upp sitt vaccinationsbevis. Man hänvisar till ökade fall av covid-19.

I förra veckan meddelade Moskvas hälsodepartement att man nu kommer att neka patienter planerad vård – om man är ovaccinerad. Anledningen till det påstås vara det ökade fallen av covid-19, som sades vara rekordhög under fredagen, med ungefär 9000 nya fall under 24 timmar, enligt Moscow Times.

Har man bokat in någon form av planerad vård i Moskva måste man numera visa upp vaccinationsbevis. Dock hävdar myndigheterna att patienter som behöver cancervård, akutvård eller har blodsjukdomar undantas förbudet. Undantaget ska även gälla de som har dispens från covidvaccinering.


Annonser:


Varje dag transporteras patienter från kliniker i Moskva till covid-sjukhus. För en vecka sedan var det 130 per dag, men nu är det nästan 200”, skrev hälsodepartementet i ett uttalande.

Tidigare har man även gått ut med att det blir obligatoriskt för vårdpersonal att vaccinera sig i Moskva. Ungefär 1,8 miljoner Moskva-invånare har fått första dosen av covidvaccinet, vilket är ungefär 15 procent av befolkningen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.