Ryska krigsfartyg längs Engelska kanalen

publicerad 21 oktober 2016
Det ryska hangarfartyget Admiral Kuznetsov

En konvoj av ryska hangarfartyg och andra krigsfartyg åkte under fredagsmorgonen längs den Engelska kanalen, hela tiden iakttagna av den brittiska flottan. Konvojen misstänks vara på väg till Medelhavet för att hjälpa till i konflikten i Syrien.

Den ryska konvojen är just nu på väg Söderut förbi Engelska kanalen. Efter att först varit stationerade i Norska havet misstänks de nu vara på väg för att delta i konflikten i Syrien, rapporterar Sky News.

Konvojen eskorterades under fredagsmorgonen av ett flertal brittiska fartyg. Detta är den senaste händelsen som visar på en friktionsyta mellan Nato och Ryssland, enligt Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon.

– Den ryska flottan som nu seglar söderut, förmodligen på väg mot Medelhavet, testar Natoalliansens eventuella svagheter, säger Fallon.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.