RT har 70 miljoner tittare världen över

publicerad 10 mars 2016
TV-legenden Larry King, tidigare knuten till CNN, sänder idag istället sina talk shows i ryska RT

Tevekanalen Russia Today, RT, finns med bland USA:s och Europas fem populäraste nyhetskanaler. Kanalen har en sammanlagd veckopublik på 70 miljoner människor, varav hälften är dagliga tittare, uppger Rossijskaja gazeta.

– Företaget Ipsos har i samband med 10-årsdagen genomfört en undersökning av vår tevekanals publik i 38 länder i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika. Det kom fram att RT har en sammanlagd daglig publik på 35 miljoner åskådare. Detta innebär att vi kan lätt konkurrera med etablerade tevekanaler. Vi har lyckats med att göra RT:s röst hörd på det internationella planet, meddelade RT:s chefredaktör Margarita Simonjan.

Enligt Ipsos opinionsundersökning har RT en veckopublik på över 36 miljoner människor i Europa, jämfört med 8 miljoner åskådare i USA, 11 miljoner i Mellanöstern och Afrika samt 7 miljoner människor i Indien.

Opinionsundersökningen har genomförts av Ipsos personal på fem kontinenter, vilket tog över tre månader. Opinionsmätningen genomfördes med hjälp av telefon- och webbintervjuer bland en publik, som representerar befolkningen i respektive landet.

Som resultat av opinionsmätningen kom det fram att Russia Today presterar bra jämfört med andra internationella tevekanaler med tonvikt på information. Deutsche Welle har en publik på 50 miljoner människor, respektive 45 miljoner hos France24. Enligt BBC:s uppgifter uppgår BBC World News publik till 76 miljoner tittare per vecka.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.