Putin: ”Ta inte Rysslands goda intentioner för svaghet”

publicerad 26 april 2021
- av Isac Boman

I ett tal till ryska politiker och tjänstemän deklarerade landets president Vladimir Putin att man inte vill ha någon konflikt från Rysslands sida, men att man inte heller kommer att acceptera att landet motarbetas eller att den nationella säkerheten hotas.

– Vi vill inte bränna några broar. Men om någon tar våra goda intentioner för likgiltighet eller svaghet och de vill bränna broarna, eller till och med spränga sönder broarna, så bör de komma ihåg detta: Rysslands svar kommer att vara asymmetriskt, snabbt och hårt, meddelar han.

Putin fortsatte med att betona att de som är ansvariga för hoten mot Ryssland kommer att få ”ångra sina handlingar mer än vad de någonsin har ångrat något tidigare”.


Annonser:


Han underströk vidare att den ryska staten gör sitt yttersta för att upprätthålla goda relationer med alla nationer – inklusive de som relationerna försämrats till under de senaste åren, men att det är mycket beklagligt att vissa länder har gjort till en vana att trakassera Ryssland utan skälig anledning.

Den ryske presidenten valde att inte gå in på några ytterligare detaljer, men utspelet kommer kort efter att Tjeckien kastat ut 18 ryska diplomater från landet – varpå Ryssland i sin tur svarat med att slänga ut 20 tjeckiska diplomater.

Överlag har relationerna mellan USA/EU och Ryssland blivit allt sämre och bland annat den amerikanske presidenten Joe Biden har signerat en presidentorder för att införa ytterligare ekonomiska sanktioner mot landet med motiveringen att Ryssland skulle ha påverkat presidentvalet 2020 – ett påstående som inte har kunnat beläggas och något som man även bevisligen grundlöst hävdade var fallet 2016.

Vladimir Putin noterade vidare att det närmast förekommer någon typ av tävling vem som kan fördöma Ryssland i hårdaste ordalag och varnar till sist utländska ledare att inte ”korsa den röda linjen” vad gäller relationerna med Moskva.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.