Prins Andrew nämns 69 gånger i Epstein-dokumenten

publicerad 5 januari 2024
- av Sofie Persson
Prins Andrew och Jeffrey Epstein.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Prins Andrew nämns i samband med pedofilen Jeffrey Epstein i de nyligen släppta stämningsdokumenten minst 69 gånger, där anklagas han för att ha haft sexuellt umgänge med minderåriga i orgier vid flera tillfällen. Över 170 andra namn har också läckts, där bland andra Steven Hawking nämns.

Under natten mot torsdagen släpptes tidigare sekretessbelagda dokument gällande anklagelser mot den dömde sexförbrytaren oh miljardären Jeffrey Epstein. Dokumenten innehåller namn på hundratals personer med kopplingar till fallet och miljardären. I de första dokumenten kunde man läsa om svenskan Johanna Sjöbergs vittnesmål, där hon bland annat berättar hur Epstein beskrev Bill Clinton som någon som gillar unga flickor.

I fler släppta dokument från en domstolsansökan 2014 påstås det att en minderårig flicka, som identifieras som “Jane Doe 3”, tvingades ha sexuella relationer med Prins Andrew på tre olika geografiska platser. Det ska ha varit i Epsteins partner Ghislane Maxwells lägenhet i London, I New York samt på pedofilens ö vid de amerikanska Jungfruöarna där hon ska ha tvingats till orgier med andra minderåriga flickor. Maxwell dömdes 2022 till 20 års fängelse för bland annat sexhandel av minderåriga i samband med sin relation med Epstein.

Epstein instruerade Jane Doe #3 att hon skulle ge prinsen vad han begärde och krävde att Jane Doe #3 skulle rapportera tillbaka till honom om detaljerna i det sexuella övergreppet“, går att läsa i dokumenten, enligt The Sun.

Det spekuleras att Jane Doe 3 är Virginia Giuffre, som polisanmälde prinsen och anklagade honom för våldtäkt i samband med umgänget med Epstein.

Polisanmäld

Den antirojalistiska organisationen Republic har nu polisanmält prinsen efter de släppta dokumenten, rapporterar Daily Mail. Anledningen är att man anser att det inte skett en ordentlig brottsutredning av fallet.

Hittills verkar det inte ha gjorts någon seriös brottsutredning, inga förhör med den anklagade eller andra vittnen, och ingen tydlig motivering till att inte vidta några åtgärder, säger Graham Smith, verkställande direktör för organisationen.

Även Nazir Afzal, den tidigare chefsåklagaren för nordvästra England, menar att alla anklagelser mot prinsen borde utredas ordentligt.

Dessa anklagelser är för allvarliga för att ignoreras, säger han. Den brittiska polisen har inte undersökt någon av dem sedan de först gjordes.

Även fysikern Steven Hawking har nämnts i dokumenten, enligt New York Post. Hawking ska enligt uppgifter ha anklagats för att ha haft en orgie med minderåriga av Virginia Giuffre. Epstein skrev en e-post till Maxwell där hon uppmanades att muta sina vänner med pengar om de hjälpte till att avslöja påståendet att Stephen Hawking deltagit “i en orgie med minderåriga” på Jungfruöarna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!