Polen stödjer Turkiet i EU

publicerad 18 oktober 2017

Polens president Andrzej Duda säger sig vara positiv över ett eventuellt turkiskt medlemskap i Europeiska unionen.

Relationen mellan EU och deras medlemsland Polen har varit frostiga under de senaste åren, bland annat för att EU vill tvinga Polen att ta emot migranter.

Trots sprickan mellan Bryssel och Polen säger sig den polske presidenten Andrzej Duda att han gärna ser att Turkiet blir medlemmar i EU, rapporterar Politico.

I samband med den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğans statsbesök till Polens huvudstad Warszawa under tisdagen sade Duda att Polen ”stödjer Turkiets anslutning till Europeiska unionen”.

Jag hoppas att Turkiets väg, liksom EU:s, kommer att gå i samma riktning och att det till slut kommer leda till ett fullvärdigt medlemskap för Turkiet i Europeiska unionen, sade Duda under en gemensam presskonferens på tisdagen.

Erdoğans statsbesök i Warszawa är hans första besök till ett EU-land sedan den misslyckade militärkuppen mot honom i juni förra året.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.