Pfizer-chef erkänner att vaccinet inte testades för att stoppa smittspridning

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 13 oktober 2022
- av Markus Andersson
Janine Small erkänner att Pfizer inte hade kunskap om vaccinets effekt.

Pfizer-chefen Janine Small erkänner att läkemedelsjätten inte testade covid-vaccinens förmåga att förhindra smittspridning innan de lanserades för allmänheten.

EU-parlamenterikern Rob Roos kallar agerandet för ”kriminellt” och konstaterar att argumenten för massvaccinationer och vaccinpassens införande helt baserades på lögner.

– Testades Pfizers covid-vaccin för att förhindra smittspridningen av viruset innan det lanserades på marknaden? Om inte, var god och säg det tydligt. Om så var fallet, är du villig att dela med dig av denna data till den här kommittén? frågade politikern Janine Small under en utfrågning i EU-parlamentet.

Pfizer-toppen medgav att läkemedelsjätten överhuvudtaget inte kände till huruvida deras vaccin skulle stoppa smittspridningen eller inte, innan det släpptes på marknaden – och att man fokuserade på att skynda sig för att få ut vaccinet så snabbt som möjligt.

– Nej, vi var helt enkelt tvungna att röra oss i vetenskapens hastighet för att verkligen förstå vad som händer på marknaden.

– Från den synvinkeln var vi tvungna att ta alla risker. Jag tror att Dr Bourla [Pfizers vd] även om han inte är här skulle vända sig om och säga till dig: ”Om inte vi, vem”?

Den liberalkonservative politikern Roos konstaterar att Smalls erkännande innebär att argumenten för såväl vaccinpass som att människor skulle vaccinera sig ”för att skydda andra” bygger på lögner och gissningar.

– Om du inte vaccinerar dig är du antisocial. Det är vad den nederländska hälsoministern och premiärministern sa till oss. Du vaccinerar dig inte för din egen skull utan för andras – du gör det för samhället, påstod de.

– Idag visar sig detta vara fullständigt nonsens. I en covid-utfrågning i EU-parlamentet erkände en av Pfizer-topparna precis för mig att Pfizers vaccin när det introducerades aldrig testats för att stoppa virusets spridning, fortsätter han.

Roos menar att erkännandet innebär att hela den rättsliga grunden för vaccinpassen försvinner – samma vaccinpass som enligt EU-parlamentarikern lett till ”institutionaliserad diskriminering när människor förlorade tillgången till nödvändiga delar av samhället”.

– Jag tycker att det här är chockerande, till och med kriminellt, dundrar han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.