Utrikes

Pensionär serverades kattmat av utländsk hemtjänst

En äldre dam i Danmark fick kattmat istället för leverpastej på brödskivan av ett utländskt vårdbiträde. “Språkproblem” var orsaken.

En obehaglig och “oförlåtlig händelse” inträffade på det danska äldreboendet i Tårnby för snart två veckor sedan. 80-åriga Lilian Thystrup Jacobsen smakade på en brödskiva som en anställd inom hemtjänsten hade gjort till henne. Det som Thystrup Jacobsen trodde var en vanlig brödskiva med leverpastej visade sig vara en bit rågbröd med kattmat.

Det smakade helvete, säger Lilian när hon ombeds att kommentera händelsen till Ekstra Bladet.

Det var hennes granne Pia Jensen som upptäckte felet.

Hemtjänsten försökte först att skylla misstaget på Lilian. Det är upprörande att hon inte kan läsa vad det står på paketet när hon ska laga mat till en gammal dam. Det är skamligt, säger Jensen.

Chefen för äldreboendet dök upp dagen efter händelsen, men det var inte för att be om ursäkt. För familjen framstod det hela som att han inte tog händelsen på allvar. Efter att Tårnby kommun fick kännedom om kritiken skickade de ut en förvaltningschef till Jacobsen för att be henne om ursäkt.

Det är ett mycket beklagligt misstag. Jag har inte varit med om det tidigare och jag vet inte hur det kunde ske men det är ett oförlåtligt misstag som inte borde hända, säger förvaltningschefen Kim Askelund Madsen.

Förvaltningschefen instämmer dock inte i kritiken mot chefen för äldreboendet och det är oklart om det kommer att bli några konsekvenser för någon av de inblandade.

På sociala medier har reaktionerna varit starka på att kommunen anställer invandrare med dåliga språkkunskaper.

Liknande artiklar

Danmark kallar hem ambassadör från Iran Danmark har kallat hem sin ambassadör från Iran efter att man anklagat Iran för att försöka mörda exiliranier i Danmark....
Danmark röstar för burkaförbud på allmän plats... I Danmark har folketinget nu röstat för ett förbud mot att täcka ansiktet med exempelvis burka eller niqab på allmän pla...
Peter Madsen döms till livstids fängelse för morde... Den danske utbåtstillverkaren Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim W...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!