”Parismassakern planlades i Syrien”

publicerad 16 november 2015

Attentaten i Paris har planlagts i Syrien, uppgav Frankrikes premiärminister Manuel Valls i en intervju med radiostationen RTL.

– Detta angrepp har organiserats och planerats i Syrien, sade Valls. Han varnade även för att terrordåd kan komma att upprepas de kommande veckorna och månaderna.

– Vi ska vara redo för handling, sade Valls och tillade att landets säkerhetstjänster är medvetna om nya attentat som förbereds i Frankrike och andra länder.

Tidigare i dag fick RTL vetskap om namnet på mannen som misstänks ha legat bakom attentaten. Det är 27-årige syriern Abdelhamid Abaaoud. På söndagen har ytterligare tre misstänkta identifierats.

Natten till den 14 november skakades Paris av en serie attentat: fyra dödsskjutningar, ett gisslandrama på Bataclanteatern samt tre explosioner utanför fotbollsarenan Stade de France. Enligt de senaste uppgifterna har attackerna krävt 129 liv.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.