Oswalds änka: Min man mördade inte JFK

publicerad 3 november 2013

Änkan till Lee Harvey Oswald, mannen som enligt den officiella historian mördade den amerikanska presidenten John F. Kennedy i Dallas 1963, träder nu fram och anklagar CIA och maffian för att ha lagt hela skulden på Oswald.

Den idag 72-årige Marina Porter (tidigare Oswald) har ändrat uppfattning om sin makes skuld i JFK-mordet. Detta efter att ha läst uppemot 40 000 böcker och tittat på flera dokumentärer som granskar mordet, skriver Daily Mail.

Hon tror, tillsammans med 80 procent av amerikanska medborgarna, att det egentligen var en mer komplex operation som utfördes för att mörda John F. Kennedy, och inte att Lee Harvey Oswald ensam sköt ihjäl JFK med ett gevär från 1938 av det italienska märket Carcano.

Marina Porter säger sig även vara övertygad om att hennes telefon är buggad av Secret Service än idag, 50 år efter mordet på presidenten. Hon ska även ha berättat om hur mycket Lee Harvey Oswald uppskattade John F. Kennedy.

Två dagar efter att Oswald – enligt Warrenkommissionen som hade i uppdrag att utreda mordet – sköt ihjäl JFK blev han själv ihjälskjuten av barägaren och småbrottslingen Jack Ruby när Oswald transporterades mellan häktet och statsfängelset.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.