Oppositionsledare sågar Trudeau för globalistkopplingar

Globalismens framfart

publicerad 23 augusti 2023
- av Isac Boman
Pierre Poilievre och Justin Trudeau.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Pierre Poilievre, partiledare för Kanadas konservativa parti och premiärministerkandidat, gick nyligen till hård attack mot premiärminister Justin Trudeau, kanadensiska medströmsmedier och den ultraglobalistiska lobbygruppen World Economic Forums destruktiva inflytande på samhällsutvecklingen.

Det är hög tid att vi förkastar den globalistiska Davos-eliten och i stället tar till oss det sunda förnuftet hos vanligt folk” skriver Poilievre bland annat i ett brev inför den kommande valkampanjen.

Trudeaus medier är desperata att stoppa hans fortsatta fall. Idag skrev CBC:s nyhetstjänst CP en artikel om mig för att jag vågade kritisera World Economic Forum – en grupp multinationella företagsledare och mäktiga politiker som främjar sina egna intressen.

Jag arbetar för vårt folk i det här landet och kommer att föra hem vår demokrati – utan att be om ursäkt”, förkunnade han på X (tidigare Twitter).

Bakgrunden är att Poilievre av skattefinansierade CBC och The Canadian Press pekats ut som ”konspirationsteoretiker” efter att denne ifrågasatt World Economic Forums inflytande på formellt suveräna nationers regeringar. Han har också lovat att ingen av hans eventuella ministrar kommer att bevista några WEF-evenemang.

Det är hög tid att vi förkastar den globalistiska Davos-eliten och i stället tar till oss det sunda förnuftet hos vanligt folk”, stod det bland annat att läsa i ett mejl som hans stab skickade ut för att samla in pengar och stöd inför kommande valkampanj.

Konservativa partiet har också skickat ut mejl med en enkät där väljarna får svara på om de anser att Justin Trudeau bör arbeta för den kanadensiska arbetarklassen eller för World Economic Forum.

– Det kommer inte att finnas något obligatoriskt digitalt ID i det här landet, och jag kommer att förbjuda alla mina ministrar och högsta regeringstjänstemän från all inblandning i World Economic Forum, har Poilievre också deklarerat.

Kanadensiska medströmsmedier och politiska meningsmotståndare anklagar i sin tur Poilievre för att vara en “antivetenskaplig populist” och att han med sina utspel sprider “konspirationsteorier” som “flirtar med högerextrema element”.

“Trudeau en marionett”

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur Justin Trudeau av World Economic Forums grundare Klaus Schwab pekas ut som en framstående lärjunge som genomgått organisationens ledarskapsprogram.

– Alla har varit Young Global Leaders på World Economic Forum. Men det vi är väldigt stolta över just nu är den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, att vi penetrerar regeringarna, sa han 2017.

Även Trudeaus bror Kyle Kemper har vittnat om att premiärministern är att betrakta som en “marionett” som tar order av globalister.

– Han är ansiktet utåt och den ledande talesmannen för Kanadas regering, men alla policyer och initiativ som driver det här narrativet som han fortsätter att trycka på för och som enligt min åsikt är antikanadensiska och antifrihetliga kommer uppifrån, från grupper som World Economic Forum, Council of Foreign Relations och Bilderberggruppen, menar Kemper.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!