Ny president utsedd i El Salvador

publicerad 17 mars 2014

Det presidentval som hölls i El Salvador den 9 mars har godkänts officiellt. Det betyder att Salvador Sánchez Cerén är landets nya president.

Europas karta kan behövas ritas om inom kort. Krim har officiellt ansökt om att ansluta sig till Ryssland. Krim kommer att byta till Moskvatid den 30 mars, enligt uppgifter till Interfax.

Valresultaten visar att Sánchez Cerén, som är vicepresident, fick 50,11 procent av rösterna. Hans motståndare Norman Quijano fick 49,89 procent, skriver BBC.

Oppositionen har hela tiden hävdat att valet inte gått rätt till. Nu har den el salvadoranska valmyndigheten avslagit oppositionens sista klagomål.

Salvador Sánchez Cerén tillhör det socialdemokratiska partiet FMLN. Han har ett varit aktiv i partiet sedan starten, då det var en paramilitär vänstergerilla. Han efterträder nu partikollegan Mauricio Funes som varit president sedan 2009.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.