Nu har Obama lägre stöd än Bush

Färre amerikaner stödjer USA:s president Barack Obama än hans föregångare George W. Bush vid samma tidpunkt i deras presidenttermer. Det visar en färsk Gallupundersökning.

publicerad 29 december 2013
George W. Bush och Barack Obama i Ovala rummet i Vita huset

Mellan den 20 till 22 december i år ansåg endast 39 procent av det amerikanska folket att Barack Obama skötte sitt jobb som landets president. Motsvarande siffra för George W. Bush under samma tid i hans presidentstyre låg på 43 procent, enligt den politiska nättidningen Townhall.

Dessutom anser en majoritet, 54 procent, av det amerikanska folket att Barack Obama inte sköter sitt jobb som president.

Om man tittar på resultaten kort efter att de båda presidenterna omvaldes är det dock fördel Obama. 58 procent av amerikanarna ansåg att Obama gjorde ett bra jobb medan George W. Bush hade 55 procents stöd – en siffra som minskat drastiskt för presidenterna, särskilt för Obama.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.