Utrikes

Norsk islamkritiker hittad död

Dan-Eivind Lid.

Dan-Eivind Lid, känd för sitt engagemang i den islamkritiska organisationen Sian (Stopp islamiseringen av Norge), hittades i helgen död i sin bostad.

Lid var 48 år gammal och en känd islamkritiker i Norge. I lördags rapporteras han enligt NRK ha hittats han död i sin bostad i Suldalen i Kristiansand och under söndagskvällen framkom uppgifter att man hittat synliga skador på liket. Den senaste gången Lid sågs vid liv var i fredags.
Polisen misstänker att han har bragts om livet.

En av våra hypoteser är att personen har blivit utsatt för en allvarlig straffbar handling och att han till följd av det har avlidit, säger en talesperson för polisen under en presskonferens.

Både säkerhetstjänsten PST och rikskriminalpolisen Kripos har kopplats in i utredningen, men ännu har man ingen misstänkt för det eventuella mordet.

Jag tycker det är förfärligt. Han gav uttryck för sina åsikter, men det var väldigt lugnt omkring honom. Han var en lugn man, väldigt engagerad i området och hjälpsam mot sina grannar, säger en granne till norska VG.

För bara två månader sedan blev Sians ledare Lars Thorsen misshandlad av en muslimsk mobb i samband med en manifestation i Bergen.

Han har utmärkt sig som en förkämpe för norska värderingar, säger Thorsen till norska VG.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!