Utrikes

Normavvikelser får inte belasta Trumps militär

USA:s president Donald Trump tog till Twitter på onsdagen för att beskriva hur landets militär bäst ska hantera de hot man ställs för och uppfylla sina mål.

Trump, en flitig användare av Twitter, skrev att han samtalat med flera generaler och militära experter. Enligt Trump skulle USA:s militär försvagas av de “enorma medicinska kostnader” som det skulle innebära att tillåta transsexuella personer i militären.
Trump går därför emot sin föregångare Barack Obama vars försvarsminister Ash Carter skrev under ett dekret som tillät transsexuella att tjänstgöra i militären. Trumps försvarsminister, den fyrstjärniga marinkårsgeneralen James “Mad Dog” Mattis, har sedan tidigare senarelagt Obamaadministrationens dekret, som Trump enligt egen utsago kommer att riva upp.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!