Utrikes

Norge ska DNA-testa anhöriginvandrare

Erna Solberg, Norges statsminister

Norges nya regering meddelade nyligen att man kommer genomföra en rad olika reformer. Bland annat DNA-testning av anhöriginvandrare.

Under söndagen kom beskedet att liberala Venstre (V) kommer att ingå i Norges regering tillsammans med Høyre (H), som leds av Norges statsminister Erna Solberg, och Fremskrittspartiet (Frp).
Samma dag höll regeringen en presskonferens där man presenterade en rad reformer och planerade åtgärder.

Ett av förslagen som togs upp var det om att anhöriginvandrare ska DNA-testas. Detta förslag presenterades så tidigt som i april ifjol av landets invandrings- och integrationsminister Per Sandberg (Frp). DNA-testningen ska användas för att komma åt fusk med påhittade familjeband och faderskap.

DNA-testning ger beslutsfattarna koll på om huruvida faderskapet är på riktigt i tveksamma fall, sade Per Sandberg i ett pressmeddelande.

Andra reformer och lagändringar som regeringen presenterade var bland annat att alkoholmonopolet, den norska motsvarigheten till Systembolaget, ska få ha öppet till klockan 21 på vardagar och lördagar. I dag har alkoholmonopolet i Norge öppet till klockan 20 på vardagar och klockan 18 på lördagar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!