Utrikes

Nikki Haley avgår som USA:s FN-ambassadör

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley har lämnat in en avskedsansökan.

Det oväntade beskedet annonserades genom Nikki Haley och Donald Trump till en spontan pressträff i Ovala rummet i Vita huset under tisdagen.

Nikki Haley meddelar att hon lämnat in en avskedsansökan från sin post som USA:s permanenta representant i Förenta nationerna, informellt kallad FN-ambassadör. Nikki Haley kommer dock att sitta kvar på sin post fram till årsskiftet.

Det uppges inte finnas några meningsskiljaktigheter bakom Haleys beslut att lämna Trumpadministrationen. Däremot rapporterar lokaltidningen The Post and Courier i South Carolina, där Haley var guvernör åren 2011-2017, att Haley dragit på sig privata skulder på upp till en miljon dollar, motsvarande över nio miljoner kronor.

Haley, som tidigare varit en kandidat till att efterträda Rex Tillerson som USA:s utrikesminister, har gjort sig känd som en aggressiv FN-ambassadör. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sina skarpa uttalanden om Nordkorea, Iran och Syrien. Kritiker menar att hon är en krigshetsare och hon har varit drivande i att USA ska attackera den syriska regimen.

Liknande artiklar

Donald Trump utlyser nationellt nödläge för att fi... Trump har kommit överens med kongressen om att 1,3 miljarder dollar ska gå till finansiering av ”säkerhet” kring gränsen...
Amazons Jeff Bezos anklagar tidning för utpressnin... Amazongrundaren Jeff Bezos anklagar den amerikanska tidningen National Enquirer för utpressning. Bezos påstår att tidnin...
Roger Stone gripen på order av Robert Mueller Roger Stone, tidigare rådgivare åt Donald Trump, har gripits av polis i sitt hem i Florida. Gripandet skedde på order av...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Nikki Haley
  • USA