Utrikes

Nikki Haley avgår som USA:s FN-ambassadör

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley har lämnat in en avskedsansökan.

Det oväntade beskedet annonserades genom Nikki Haley och Donald Trump till en spontan pressträff i Ovala rummet i Vita huset under tisdagen.
Nikki Haley meddelar att hon lämnat in en avskedsansökan från sin post som USA:s permanenta representant i Förenta nationerna, informellt kallad FN-ambassadör. Nikki Haley kommer dock att sitta kvar på sin post fram till årsskiftet.

Det uppges inte finnas några meningsskiljaktigheter bakom Haleys beslut att lämna Trumpadministrationen. Däremot rapporterar lokaltidningen The Post and Courier i South Carolina, där Haley var guvernör åren 2011-2017, att Haley dragit på sig privata skulder på upp till en miljon dollar, motsvarande över nio miljoner kronor.

Haley, som tidigare varit en kandidat till att efterträda Rex Tillerson som USA:s utrikesminister, har gjort sig känd som en aggressiv FN-ambassadör. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sina skarpa uttalanden om Nordkorea, Iran och Syrien. Kritiker menar att hon är en krigshetsare och hon har varit drivande i att USA ska attackera den syriska regimen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Nikki Haley
  • USA