Uppgifter: Rex Tillerson kommer avgå som utrikesminister

publicerad 25 oktober 2017

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Enligt Donald Trumps förre rådgivare Roger Stone kommer utrikesminister Rex Tillerson att lämna posten som utrikesminister i januari nästa år.

Roger Stone, som samarbetat med Donald Trump i flera decennier, kommer med uppgifterna i en webbsändning från Infowars.

Enligt Stone kommer Tillerson officiellt lämna uppdraget som utrikesminister senast den 20 januari 2018, vilket är på dagen ett år efter att Donald Trump tillträdde som president.

Jag finns nyss veta genom oklanderliga källor att utrikesminister Rex Tillerson kommer att lämna sitt uppdrag senast den 20 januari. Jag antar att man kan kalla det för en ‘Rexit’, säger Stone i videon.

Roger Stone menar att när Tillerson lämnar finns det två huvudkandidater till att efterträda honom som utrikesminister: FN-ambassadören Nikki Haley och CIA-chefen Mike Pompeo.

Nikki Haley och Mike Pompeo är två kandidater till att efterträda Tillerson. Foto: Sam Holland/Mark Taylor/CC BY 2.0

Både Haley och Pompeo anses tillhöra etablissemanget i Washington DC och är neokonservativa krigshökar. I sin roll som FN-ambassadör var Haley den som kanske drev på mest för att USA skulle bomba den syriska regimens styrkor efter deras påstådda gasattack i april.

Mike Pompeo har i sin roll som chef för CIA haft en hård ton mot Wikileaks, som han bland annat jämfört med Islamiska staten, IS. Pompeos kritik av Wikileaks går stick i stäv med Donald Trump som hyllade organisationen under sin presidentvalskampanj.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!