Netanyahu kritiseras för lyxsäng på flygplan

publicerad 13 maj 2013

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kritiseras efter att det framkommit att han låtit installera en dubbelsäng ombord ett flygplan till en kostnad på drygt 840 000 kronor.

Det var på den fem timmar långa flygresan till London som Netanyahu kände att han behövde några timmars extra sömn och gav order om att installera en sovkabin med en dubbelsäng ombord flygplan. Vad premiärministern inte visste var att det skulle kosta de israeliska skattebetalarna 840 000 kronor.

– Premiärministern informerades inte om kostnaderna för att installera sovkabinen, säger en källa nära Netanyahu till International Business Times.


Annonser:


Netanyahu skulle till London för att närvara vid Margaret Thatchers begravning. Enligt israeliska Kanal 10 som kom med avslöjandet om dubbelsängen så framkommer detta precis när den israeliska regeringen arbetar med en budget som förväntas innehålla omfattande åtstramningar och höjda skatter som en följd av ett växande underskott.

– Bibi är kung och i en monarki när kungen och drottningen ska flyga är priset inget hinder, sade den politiska kommentatorn Sima Kadmon och syftade på Netanyahus smeknamn, till Israels största tidning Yediot Ahranot.

Benjamin Netanyahu har tidigare kritiserats för att i sin regeringsbudget lagt ut 19 000 kronor per år för att inhandla glass från en särskild affär i Jerusalem, någonting som han slutade med när historian uppdagades.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.