”Nazistiska klottrare” var svarta män

publicerad 28 maj 2021
- av Per Nordin

En bilverkstad i North Carolina hade under en tid blivit utsatt för för vandalism och rasistiskt klotter på sin fasad. En övervakningsfilm kunde dock visa att klottrarna som bland annat refererade till Ku Klux Klan i själva verket var två svarta män.

Det var i staden Spring Lake som den afroamerikanske verkstadsägaren Dwayne Haynesworth under en tid utsatts för såväl vandalism som stölder och grafitti med budskap som refererade till Ku Klux Klan och Tredje riket med hakkors och liknande symboler.

Haynesworth tröttnade efter att ha fått en bil stulen och satte upp övervakningskameror. Samma natt kom brottslingarna tillbaka. Det visade sig dock inte handla om några vita högerextremister utan om två svarta män som bröt sig in i fler fordon innan de krossade en ruta och försökte tjuvkoppla en av bilarna.


Annonser:


Vid det här laget måste polisen förstå att de måste begränsa sin lista över misstänkta så fort rasistiskt klotter lämnas kvar vid brottsplatsen. Det här är helt enkelt inte vitas tillvägagångssätt”, skriver Dave Blount på sajten Moonbattery om händelsen.

Vänsteraktivister som demoniserar och försöker avfinansiera eller på andra sätt förhindra polisen ställer sig inte på svartas sida mot vita oavsett hur det liberala etablissemanget försöker framställa det. De ställer sig mot Dwyane Haynesworth till förmån för ligister som på ett meningslöst sätt förstör andra människors egendom.”, fortsätter Blound.

Paul Joseph Watson noterar att fingerade hatbrott har blivit mycket vanliga USA under de senaste åren och pekar som ett annat exempel på hur 12-åriga Amari Allen hävdade att vita pojkar tvingat henne att klippa av sig sina dreadlocks – något vänsterliberal media rapporterade mycket omfattande om. Senare framkom det att Allen helt och hållet hade hittat på sin berättelse, men någon ursäkt från samma medier kom aldrig – trots att man varit med och spridit lögnen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.