Nära 200 personer saknas efter vulkanutbrottet

publicerad 6 juni 2018

Antalet saknade efter utbrottet i Volcán de Fuego i Guatemala uppgår till nära 200 personer. Utsikterna för att hitta överlevande är små.

– Det är 192 personer som rapporteras saknade. Vi har deras namn, ålder och födelseort, säger Sergio Cabañas, chef för landets katastrofmyndighet.

Under tisdagen hade Guatemalas seismologiska myndighet kunnat konstatera 75 dödsoffer medan endast 23 av dem hade kunnat identifierats.

– Vi kommer att fortsätta arbeta tills vi hittar alla offer. Vi letar igenom området så många gånger som det behövs, säger Cabañas.

Men chansen att hitta överlevande bedöms som liten.

– Om du har fastnat i ett pyroklastiskt flöde är det svårt att komma därifrån levande, säger Cabañas, och tillägger att kropparna kanske aldrig kommer att hittas.

Utbrottet från Volcán de Fuego började i söndags. Guatemala president Jimmy Morales utlyste i måndags en tre dagars landssorg för offren.

Fakta Volcán de Fuego

Volcán de Fuego är en vulkan i Guatemala. Den ligger i den sydvästra delen av landet, 40 km väster om huvudstaden Guatemala City. Toppen på Volcán de Fuego är 3 763 meter över havet.

Läge i Guatemala

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!