Misstänkt brevbombare gripen av polis

publicerad 27 oktober 2018
Cesar Sayoc, den misstänkte brevbombaren.

Polis i Florida har gripit 56-årige Cesar Sayoc, som är misstänkt för att ha legat bakom de misstänkta brevbomberna som skickats till en rad demokratiska politiker under veckan.

Under veckan har ett flertal misstänkta sprängladdningar skickats via posten till en rad demokratiska politiker och medier. Bland de som fått breven finns George Soros, Bill och Hillary Clinton, Barack Obama, Eric Holder och Maxine Waters.

Under fredagen greps den 56-årige Cesar Sayoc som misstänkt för att ha legat bakom de misstänkta brevbomberna, rapporterar Miami Herald.

Enligt amerikanska medier ska Cesar Hayoc vara en anhängare till president Donald Trump. Hayoc är kriminellt belastad och har tidigare dömts för bland annat bombhot.

Trots att Cesar Sayocs far är född i Filippinerna, enligt Miami Herald, beskrivs han som en ”vit amerikan” av myndigheterna, skriver BBC.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.