Mike Pence kandiderar till presidentvalet

publicerad 1 juni 2023
- av Sofie Persson
Mike Pence under ett "Make America Great Again"-rally i Arizona.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tidigare vicepresidenten Mike Pence kommer att meddela sitt deltagande som kandidat för nästa presidentval i USA, enligt källor. Han utmanar både Donald Trump och Ron DeSantis som republikanernas kandidat.

Förra veckan meddelade Floridas guvernör Ron DeSantis att han ställer upp som kandidat för republikanerna i presidentvalet i USA 2024. Inom 24 timmar hade DeSantis samlat in en rekordsumma på 8,2 miljoner till sin valkampanj, vilket indikerar en stark popularitet hos guvernören.

Nu meddelar även Mike Pence, som var vicepresident under Donald Trump från 2017 till 2021, att han ställer upp som kandidat för republikanerna. Enligt källor till NBC kommer Pence officiellt att meddela sitt deltagande under veckan.

I nuläget står Donald Trump som nummer ett på listan av kandidater, med DeSantis som tät tvåa. Källan menar dock att Pence bland annat kommer att satsa på delstaten Iowa och genomföra sin kampanj i alla 99 orter och tillägger att kampanjen  “kommer att göra de saker som sätter Mike Pence i en fördelaktig position”.

Vi ser det här loppet som helt öppet, och Iowa kommer verkligen att stärka sig som den centrala aktören, säger källan som är bekant med Pences planer. Det är en plats som värdesätter Mike Pences principer – traditionella konservativa principer – djupt rotad tro och ovanlig karaktär.

Han ska enligt uppgifter starta upp sin valkampanj med en kampanjvideo och ett tal i staden Des Moines i delstaten Iowa.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!