DeSantis ställer upp i presidentvalet

publicerad 25 maj 2023
- av Sofie Persson
Ron DeSantis vid ett "Unite & Win-rally" på Arizona Financial Theatre i Phoenix, Arizona under 2022.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ron DeSantis ställer officiellt upp i presidentvalet 2024. Han kommer därmed att slåss mot Donald Trump om att bli republikanernas presidentkandidat.

Det har varit känt sedan tidigare att Floridas guvernör avser att kandidera till presidentvalet 2024, men under onsdagskvällen blev det officiellt då han lämnade in de dokument som krävs till den amerikanska valmyndigheten.

Under natten hade han med hjälp av Elon Musk en livesändning via Twitter, något som ska ha krånglat en del på grund av hög belastning.

Den amerikanska nedgången är inte oundviklig – den är ett val och vi bör välja en ny riktning – en väg som kommer att leda till amerikansk revitalisering, sade DeSantis.

DeSantis utmanar därmed Donald Trump som republikanernas presidentkandidat. Trump har tidigare kallat DeSantis för medelmåtta och även gett honom smeknamnet “Meatball Ron”. Enligt opinionsundersökningar ligger Floridaguvernören idag på en stark andra plats, efter Trump.

I livesändningen nämnde DeSantis dock inte Trump överhuvudtaget, men sade att han var redo att slåss.

Spänn fast er när jag kommer in där, för status quo är inte acceptabelt.

Sittande president Joe Biden meddelande i april att han kommer att ställa upp i presidentvalet, något som Nya Dagbladet rapporterade om.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!