Medvedev: ”Väst kommer att brinna”

Det nya kalla kriget

publicerad 14 september 2022
- av Redaktionen
Enligt ex-presidenten kommer ett tredje världskrig allt närmare.

Rysslands tidigare president menar att politiker och ”dumskallar” från ”korkade tankesmedjor” genom sitt hybridkrig mot Ryssland håller på att leda sina länder på vägen mot en oåterkallelig kärnvapenapokalyps.

Medvedev som idag är vice ordförande för det ryska säkerhetsrådet konstaterar på Telegram att länder i Väst fortsätter att skicka enorma mängder vapen och stöd till Ukraina samtidigt som man påstår att man inte är direkt involverade i konflikten – och att denna strategi inte kommer att fungera, enligt ryska RT.

Han menar vidare att det säkerhetsavtal som regimen i Kiev vill sluta med Nato och Väst ”verkligen är en prolog till ett tredje världskrig” och beskriver det som en ”hysterisk vädjan” till västerländska länder som redan befinner sig i ett proxy-krig mot Ryssland.

Om Väst fortsätter att förse Kiev med stora mängder av de allra farligaste vapentyperna så kommer Rysslands militära kampanj att eskalera till nästa nivå där ”synliga gränser och potentiell förutsägbarhet för parternas handlingar” suddas ut och där konflikten eskalerar bortom kontroll, argumenterar ex-presidenten.

”Då kommer västerländska länder inte att kunna sitta i sina rena hem och skratta åt hur de noggrant försvagat Ryssland genom ombud. Allting kommer att brinna runt omkring dem. Deras folk kommer att skörda sin sorg till fullo. Deras land kommer att brinna och cementen kommer att smälta”, skriver han.

Ändå talar de trångsynta politikerna och deras dumma tankesmedjor, som eftertänksamt snurrar ett glas vin i sina händer, om hur de kan hantera oss utan att gå in i ett direkt krig. Tröttsamma idioter med klassisk utbildning”, fortsätter Medvedev och citerar även Uppenbarelseboken om hur en tredjedel av mänskligheten dödades av tre plågor; eld, rök och svavel.

Utspelet kommer efter att Kiev publicerat ett förslag till ett säkerhetsavtal tillsammans med Natos tidigare generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen, där USA och dess allierade ska garantera Ukrainas gränser som de såg ut innan 2014 och bistå med vapen, ammunition, utbildning och ekonomiskt stöd – samt fortsätta med sina sanktioner mot Ryssland så länge Ukraina kräver och lämna över all konfiskerad rysk egendom till Ukraina.

Så sent som igår kunde Nya Dagbladet publicera till synes läckta dokument från den inflytelserika tankesmedjan RAND Corporation där det bland annat framgår att det varit en aktiv och medveten strategi att pressa och provocera Ryssland till att angripa militärt i Ukraina – för att sedan införa ett sedan länge förberett sanktionspaket mot landet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!