Utrikes

52 döda efter protester i Gaza

Israelisk militär har skjutit ihjäl 52 demonstranter och skadat ytterligare 2 400 i samband med en våldsam demonstration mot Israel och USA i Gaza.

Våldsamheterna vid den palestinsk-israeliska gränsen i Gaza har samlat tiotusentals palestinska demonstranter som uttrycker sitt missnöje över att den amerikanska ambassaden flyttats till Jerusalem.

Enligt RT har 52 palestinier skjutits ihjäl under måndagens demonstration och ytterligare 2 400 skadats, varav 203 barn.

Detta är det dödligaste dygnet i Gaza sedan kriget mot Israel 2014.

Liknande artiklar

Nobelpriset till Nadia Murad – ett slag i ansiktet... Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig ha...
Vita hjälmarna får hjälp av Israel – ska få asyl i... Israel har evakuerat 800 medlemmar av den terroranstrukna gruppen Vita hjälmarna från Syrien till Jordanien. De ska sena...
“Det här är vår stat – den judiska staten... Israels parlament har antagit en ny kontroversiell lag som bland annat definierar landet som ”det judiska folkets nation...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!