Utrikes

52 döda efter protester i Gaza

Israelisk militär har skjutit ihjäl 52 demonstranter och skadat ytterligare 2 400 i samband med en våldsam demonstration mot Israel och USA i Gaza.

Våldsamheterna vid den palestinsk-israeliska gränsen i Gaza har samlat tiotusentals palestinska demonstranter som uttrycker sitt missnöje över att den amerikanska ambassaden flyttats till Jerusalem.

Enligt RT har 52 palestinier skjutits ihjäl under måndagens demonstration och ytterligare 2 400 skadats, varav 203 barn.

Detta är det dödligaste dygnet i Gaza sedan kriget mot Israel 2014.

Liknande artiklar

Israeliska bosättare anklagas för att ha plundrat ... Palestinska bönder på Västbanken anklagar israeliska bosättare för att ha plundrat och förstört deras egendom. I förr...
Trump och Netanyahu ljuger ikapp om Iran Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA och Israel att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar ...
Nobelpriset till Nadia Murad – ett slag i ansiktet... Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig ha...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!