Utrikes

52 döda efter protester i Gaza

Israelisk militär har skjutit ihjäl 52 demonstranter och skadat ytterligare 2 400 i samband med en våldsam demonstration mot Israel och USA i Gaza.

Våldsamheterna vid den palestinsk-israeliska gränsen i Gaza har samlat tiotusentals palestinska demonstranter som uttrycker sitt missnöje över att den amerikanska ambassaden flyttats till Jerusalem.

Enligt RT har 52 palestinier skjutits ihjäl under måndagens demonstration och ytterligare 2 400 skadats, varav 203 barn.

Detta är det dödligaste dygnet i Gaza sedan kriget mot Israel 2014.

Liknande artiklar

Judarnas etniska rensning av Palestina – tredje de... April 1948 – Plan Dalet sätts i verket Utgivarna av Ben-Gurions dagbok förvånades, när de upptäckte att ledaren för j...
Judarnas etniska rensning av Palestina – andra del... Plan Gimel I februari 1947 fattade britterna beslutet att lämna Palestina och överlämna Palestina-frågan till Förenta...
Judarnas etniska rensning av Palestina – första de... Inledning Av de sionistiska judarnas alla brott mot palestinierna var det inget som förövades i en sådan massiv omfat...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!