Utrikes

Många döda i bombdåd i Manchester

Manchester Arena har en kapacitet för koncerter på över 20 000

Minst 22 personer har omkommit efter att en självmordsbombare detonerat en sprängladdning under en konsert av Ariana Grande i Manchester.

Det var vid halv 11-tiden på söndagskvällen som en gärningsman ska ha detonerat en sprängladdning inne på Manchester Arena kort efter Ariana Grandes konsert.
Enligt nyhetsbyrån Reuters har 22 personer omkommit, däribland gärningsmannen och flera barn, och 59 skadats i bombdådet, som den brittiska polisen utreder som en terrorattack.

Statsminister Stefan Löfven har uttalat sig om det som inträffat:

“I natt har världen bevittnat en fruktansvärd attack, riktad mot barn, unga och deras föräldrar, på väg hem efter en konsert i Manchester. Det är ett brutalt och vettlöst dåd som skär i hjärtat hos varje empatisk människa. Vi sörjer de döda, vi tänker på familjerna vars älskade inte kom hem, och på de vars liv är förändrade för alltid. Sverige delar det brittiska folkets chock och vrede.”

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!