Många döda i bombdåd i Manchester

publicerad 23 maj 2017
Manchester Arena har en kapacitet för koncerter på över 20 000

Minst 22 personer har omkommit efter att en självmordsbombare detonerat en sprängladdning under en konsert av Ariana Grande i Manchester.

Det var vid halv 11-tiden på söndagskvällen som en gärningsman ska ha detonerat en sprängladdning inne på Manchester Arena kort efter Ariana Grandes konsert.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har 22 personer omkommit, däribland gärningsmannen och flera barn, och 59 skadats i bombdådet, som den brittiska polisen utreder som en terrorattack.

Statsminister Stefan Löfven har uttalat sig om det som inträffat:

”I natt har världen bevittnat en fruktansvärd attack, riktad mot barn, unga och deras föräldrar, på väg hem efter en konsert i Manchester. Det är ett brutalt och vettlöst dåd som skär i hjärtat hos varje empatisk människa. Vi sörjer de döda, vi tänker på familjerna vars älskade inte kom hem, och på de vars liv är förändrade för alltid. Sverige delar det brittiska folkets chock och vrede.”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.