Utrikes

Man som knuffade 8-årig pojke under tåg var affischnamn för integrationsprojekt

Habte Araya, 40, var affischnamn för ett integrationsprojekt i Schweiz.

En 40-årig man med ursprung i Eritrea, boende i Schweiz, åtalas misstänkt för att ha dödat en åttaårig pojke och försökt att döda pojkens mor genom att knuffa dem framför ett tåg i Frankfurt am Main. Mannen deltog som frontfigur i ett projekt för att illustrera lyckad integration. Det skriver brittiska Metro.

Mannen, som själv har tre barn, är även misstänkt för att ha försökt knuffa ytterligare en människa ned på ett spår, denna gång en 78-årig kvinna, på centralstationen i Frankfurt. Den gamla kvinnan kunde dock rädda sig kvar på perrongen.
Mannen flydde därefter, men fångades in av andra passagerare som höll fast honom tills polisen anlände.

Tidigare har mannen figurerat i en schweizisk annonskampanj för lyckad integration, där han berättar, att han tycker om “nästan allt som har med Schweiz att göra”. Han berättade även att han tycker om det faktum att alla får hjälp – fattig som rik – samt att han önskade sig ett bättre och lättare liv för sina barn än det han själv hade haft.

Polisen har inte lyckats hitta något motiv bakom mordet på den åttaårige pojken och mordförsöken på de två kvinnorna.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!