Man som knuffade 8-årig pojke under tåg var affischnamn för integrationsprojekt

publicerad 1 augusti 2019
Habte Araya, 40, var affischnamn för ett integrationsprojekt i Schweiz.

En 40-årig man med ursprung i Eritrea, boende i Schweiz, åtalas misstänkt för att ha dödat en åttaårig pojke och försökt att döda pojkens mor genom att knuffa dem framför ett tåg i Frankfurt am Main. Mannen deltog som frontfigur i ett projekt för att illustrera lyckad integration. Det skriver brittiska Metro.

Mannen, som själv har tre barn, är även misstänkt för att ha försökt knuffa ytterligare en människa ned på ett spår, denna gång en 78-årig kvinna, på centralstationen i Frankfurt. Den gamla kvinnan kunde dock rädda sig kvar på perrongen.

Mannen flydde därefter, men fångades in av andra passagerare som höll fast honom tills polisen anlände.

Tidigare har mannen figurerat i en schweizisk annonskampanj för lyckad integration, där han berättar, att han tycker om ”nästan allt som har med Schweiz att göra”. Han berättade även att han tycker om det faktum att alla får hjälp – fattig som rik – samt att han önskade sig ett bättre och lättare liv för sina barn än det han själv hade haft.

Polisen har inte lyckats hitta något motiv bakom mordet på den åttaårige pojken och mordförsöken på de två kvinnorna.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.