Utrikes

Machete-angrepp var 90:e minut i Storbritannien

Nya siffror visar en dramatisk ökning av machete-angrepp i Storbritannien. Majoriteten av angreppen sker i den mångkulturella huvudstaden London.

Nya siffror visar att brott som begås med dödliga svärdliknande vapen sker i snitt 15 gånger om dagen eller var 90:e minut i Storbritannien.

Tidningen Daily Mail avslöjade nyligen att den brittiska polisen utredde 928 brott som involverade machetes under de sista två månaderna av 2017. Nästan hälften av angreppen inträffade i det mångkulturella London, som har sett en 38-procentig ökning av knivbrott.

I Storbritannien har våldsbrott totalt ökat med 20 procent, rån har ökat med 29 procent och sexuella brott har ökat med 23 procent. Gängrelaterade syraangrepp är också ett ökande problem i huvudstaden London, som under borgmästare Sadiq Khan har upplevt mer än 50 mord hittills i år, en siffra som överträffar registrerade mord i New York under samma period.

 


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!