Utrikes

Lobbyister får kalla handen av Pence

Donald Trump och Mike Pence

USA:s kommande vicepresident Mike Pence har enligt uppgifter slängt ut alla lobbyister från arbetet med att ta fram president Trumps administration.

Efter Donald Trumps något överraskande valseger förra veckan har han lagt över arbetet att ta fram en administration på New Jersey-guvernören Chris Christie. Efter rykten om att Christies nomineringar hade kopplingar till lobbyism valde Trump att ersätta Christie med sin vicepresident Mike Pence.
Enligt en källa som är närstående Trump har Pence redan sållat bort kandidater till administrationen som har kopplingar till lobbyism, avslöjar Wall Street Journal.

Två av personerna som har kastats ut är Mike Rogers, före detta kongressledamot från Michigan, och Matthew Freedman, som arbetade med att utse Trumps nationella säkerhetsrådgivare.

Frågetecken har även höjts kring den förre New York-borgmästaren Rudy Giuliani, som pekats ut som en trolig utrikesminister i Trumpadministrationen. Giuliani ses som neokonservativ och var en stark förespråkare till Irakkriget – ett krig som Donald Trump varit starkt kritisk till.

Omkring 4 000 personer inom USA:s federala regering ska ersättas inom de kommande tio veckorna, vilket Trump lagt över ansvaret på Pence att lösa.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!