Utrikes

Lågt stöd i Norge för EU

Norges EU-stöd är enligt en ny mätning väldigt svalt. Bara 19 procent av norrmännen tycker att Norge ska gå med i EU, rapporterar TT.

Nej-sidan har majoritet i alla landsdelar, åldersgrupper och utbildningsnivåer. EU-mätningen har gjorts av opinionsinstitutet Sentio för Nationen och Klassekampen.
Partiet som har de mest EU-vänliga väljarna är enligt undersökningen det konservativt Høyre. 60,8 procent av partiets väljare är emot EU, jämfört med 81 procent som i övriga landet.

Enligt en annan undersökning är ungefär hälften av de norska politikerna i stortinget EU-positiva, skriver TT.

Den 9 september är det val till det norska stortinget. De främsta utmanarna är det styrande socialdemokratiska Arbeiderpartiet med Jens Stoltenberg i spetsen. Partiet Høyre ses som favoriter till att ta makten i Norge och leds av Erna Solberg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!