Knivattack i Manchester – tre till sjukhus

publicerad 1 januari 2019

Polisen i Manchester fick på nyårsaftonen rycka ut till knutpunkten i kollektivtrafiken Victoria station. En ännu oidentifierad man hade knivhuggit två förbipasserande personer. En av de poliser som anlände först till platsen skadades i axeln när knivmannen gjorde ett utfall mot polisen.

Strax innan klockan tio på nyårsaftonens kväll gick en knivbeväpnad man till attack mot förbipasserande vid Victoria station i Manchester. Flera personer larmade polis när mannen angrep folk vid knutpunkten i kollektivtrafiken. Två personer fördes med allvarliga skador till sjukhus i Manchester.

Vid polisens ankomst gick knivmannen till attack mot polisen. En polisman sårades i axeln i samband med ingripandet, och fick föras till sjukhus. Polisen i Manchester skickade stora resurser till Victoria station, en större knutpunkt i kollektivtrafiken i staden. Ett större område spärrades av, då man enligt källor i Manchester skall ha misstänkt att det fanns ytterligare gärningsmän på platsen.

Under de sena timmarna av nyårsaftonen avvecklade engelsk polis avspärrningarna. En förhöjd polisnärvaro var aktiv i centrala Manchester under hela nyårsnatten. Händelsen hanteras som ett misstänkt terrordåd, bekräftar polis på eftermiddagen enligt Sky News.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.