Juryn: Maxwell hjälpte Epstein utnyttja flickor

publicerad 30 december 2021
- av Sofie Persson

Jeffrey Epsteins samarbetspartner Ghislaine Maxwell har nu dömts för fem av sex åtalspunkter, bland annat för sexhandel med minderåriga. Nu riskerar hon att få upp till 65 års fängelse för sina brott.

Ghislaine Maxwell, 60, har gjort sig känd som den avlidne pedofilens, Jeffrey Epstein, flickvän och samarbetspartner i media. Epstein greps 2019 för misstankar om sexhandel, men hittades sedan mystiskt död i sin cell innan han kunde stå till svars för sina handlingar. Maxwell anklagades snabbt för att ha hjälpt Epstein att sexuellt utnyttja unga flickor och mars i år åtalades hon för bland annat människohandel av en 14-årig flicka, något som Nya Dagbladet rapporterade om.

Nu har New Yorks federala domstol dömt 60-åringen på fem av sex åtalspunkter, rapporterar CNN. I dessa ingår sexhandel av minderårig, transport av minderårig med avsikt att delta i kriminell sexuell aktivitet samt tre relaterade fall av konspiration. Brotten ska ha begåtts mellan 1994 och 2004.


Annonser:


Maxwell nekade på alla punkter och försvaret menade att hon endast fallit offer för åtalet på grund av att man sökte en annan syndabock när Epstein dog i fängelset. Juryn kom dock fram till att så inte var fallet och nu får Maxwell invänta sitt straff, som kan bli uppemåt 65 år i fängelse.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.