Utrikes

Jean-Claude Juncker höll hyllningstal till Karl Marx

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker höll nyligen ett tal där han i positiva ordalag lyfte fram Karl Marx och hans idéer.

I förra veckan var det 200 år sedan Karl Marx föddes i Trier i Tyskland. I samband med 200-årsjubiléet av Karl Marx, som av många benämns som kommunismens fader, valde EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker att öppna en utställning i Trier i Karl Marx ära.
Jean Claude-Juncker avtäckte bland annat en staty av Karl Marx som hade donerats av Kinas regim.

Juncker, som egentligen är kristdemokrat och långt ifrån en vänsterpolitiker, talade i positiva ordalag om Marx.

– Karl Marx var en filosof, som tänkte på framtiden och kreativa strävanden. Idag står han för saker som han inte är ansvarig för och som han inte orsakade. Mycket av det som han han skrev ner blev tolkat åt fel håll, sade Juncker i ett tal i Marx hemstad Trier i förra veckan.

Flera konservativa och kristdemokratiska politiker har i starka ordalag fördömt Juncker för hans hyllande av Marx

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!