Islam kan bli Storbritanniens största religion om tio år

publicerad 17 maj 2013

Storbritanniens kristna befolkning minskar – samtidigt som den muslimska ökar. Enligt en studie som Russia Today tagit del av så kan Islam bli den enskilt största religionen i landet om tio år.

En ny analys av 2011 års folkräkning från Office for National Statistics (ONS) visade att antalet kristna minskar 50 procent snabbare än man tidigare trott. Att majoriteten av de kristna var över 60 år gamla är också en förklaring till den väntade minskningen, rapporterar Russia Today.

– Tiden har nu kommit till att den institutionella kristendomen inte längre är motiverad. Då har antalet kristna sjunkit under den kritiska nivån, säger Keith Porteous Wood, verkställande direktör för National Secular Society, till The Telegraph.


Annonser:


Antalet muslimer i Storbritannien har ökat med 75 procent de senaste 15 åren. Dessutom så har antalet britter som ser sig som ateister ökat med 10 procent under samma tidsperiod.

Av de britter som idag är under 25 år gamla är tio procent muslimer, visar också studien.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.