Inofficiell start på Trumps murbygge

publicerad 4 oktober 2017
Prototyp av den mur som Donald Trump hoppas bygga längs gränsen mot Mexiko

Donald Trumps kampanjlöfte om att bygga en mur längs den amerikansk-mexikanska gränsen har kommit ett steg närmare till att uppfyllas. I Kalifornien har redan prototyper av muren börjat byggas.

En av hjärtefrågorna för Donald Trump under fjolårets presidentvalskampanj var invandringen. Bland löftena som Trump gav sina väljare fanns det om att bygga en mur längs gränsen mot Mexiko.

Nyligen restes de första prototyperna av muren utanför San Diego i Kalifornien, uppger U.S. Customs and Border Protection, som lade upp bilder på betongmuren på Twitter.

USA:s gräns mot Mexiko är 320 mil lång, men det är inte särskilt troligt att muren löper längs hela gränsen på grund av ”naturliga barriärer” som berg och sjöar samt att det redan finns ett gränsstaket vid vissa delar av gränsen.

Donald Trumps mur väntas bli minst nio meter hög och kosta mellan 120-200 miljarder kronor.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.