Immigranter ökar kokainhandeln i Europa

publicerad 7 juli 2015

Kokainmarknaden i Europa har ökat 3-5 gånger efter konflikterna i Libyen och Nordafrika på grund av illegala immigranter.

Federala narkotikabekämpningstjänstens chef Viktor Ivanov säger i en intervju med RIA Novosti att det för droghandlare är mycket lämpligt att leverera droger till Europa genom Medelhavet.

– Migrationsvågen från Afrika tar med sig narkotika. Södra Italien är översvämmat av kokain och heroin, något som intensifierat den italienska maffians agerande.

Kokainmarknaden i Europa har enligt vissa uppskattningar ökat mellan tre till fem gånger, säger Ivanov inför den internationella narkotikabekämpningsdagen.

Ivanov förklarar att konkurrensen mellan drogproducenter i Afrika orsakat flera konflikter som av massmedia tolkas som terrorismens tillväxt och förknippas med Boko Haram och al-Qaida. I själva verket handlar det om narkotikagrupperingar som ideologiseras, tar sig nya namn och värvar anhängare.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.