Utrikes

Högsta domstolen godkänner Trumps inreseförbud

USA:s president Donald Trumps omtalade inreseförbud för medborgare till vissa muslimska länder får nu grönt ljus av USA:s högsta domstol.

Donald Trump gick till val på att medborgare från muslimska länder skulle nekas inträde till USA. När han tillträdde som president i januari i år utformade Trumpadministrationen ett inreseförbud för medborgare från sex länder: Libyen, Syrien, Iran, Somalia, Jemen och Sudan.

Vissa domare ansåg dock att inreseförbudet bröt mot den amerikanska konstinstitutionen och valde att avbryta inreseförbudet. Högsta domstolen valde i juni att godkänna vissa delar av inreseförbudet, men inte i dess helhet.

Under måndagskvällen lokal tid meddelade högsta domstolen att inreseförbudet kommer att godkännas. Det innebär att medborgare från Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien och Jemen inte får resa till USA utan särskilt tillstånd, rapporterar CBS News.

Högsta domstolens beslut ses som en stor seger för president Trump.

Liknande artiklar

Trump om censuren på sociala medier: “Vi kom... USA:s president Donald Trump går till verbal attack mot sociala medier som censurerar obekväma åsikter. Debatten om c...
Porradvokat kan bli Demokraternas presidentkandida... Michael Avenatti, advokat åt porrskådisen Stormy Daniels, pekas ut som en av favoriterna till att bli Demokraternas kand...
Trump: Ingen som gör affärer med Iran kommer få gö... När de amerikanska sanktionerna mot Iran nu trätt i kraft meddelar Donald Trump att USA inte kommer göra affärer med de ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Donald Trump
  • USA