Hillary Clinton står fast vid Rysslandskonspiration

publicerad 26 februari 2020
- av Per Nordin

Den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton står fast vid konspirationsteorin att Ryssland låg bakom tillsättningen av Donald Trump som president. Hon menar också att man kommer försöka bestämma vem som blir USA:s president i valet 2020.

Det var på röda mattan vid premiären av dokumentärfilmen ”Hillary” av regissören Nanette Burstein på Berlinale filmfestival som Clinton får frågan om hon har några råd till människor som vill få så korrekta nyheter och information som möjligt inför valet, varpå Clinton snabbt börjar prata om att det var främmande makt som låg bakom Donald Trumps seger.

– Uppenbarligen så vet vi att Ryssland fortfarande håller på att försöka bestämma vem som ska bli vår nästa president precis som de valde vår förra president. Vi måste fortsätta vara vaksamma och människor måste vara uppmärksamma och se till att få tillgång till den bästa informationen där ute.

Trots Mueller-utredningens konstaterande om frånvaro av bevisning för att Trump blivit president som en följd av att den ryska regeringen skulle manipulerat det amerikanska valet, förhåller sig mer extrema aktörer inom media och politik så som bland annat Hillary Clinton och SVT fortfarande till konspirationsteorin som fakta. Clinton tillägger också att hon ser internet i sig självt som en del av hotbilden mot demokratin.

– Tro inte på allt ni ser på internet. Det är en av de största utmaningarna som demokratin står för just nu, fortsätter hon.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.