Harvey Weinstein planerade vaccinkritisk dokumentär före sexanklagelserna

publicerad 7 november 2017

Producenten Harvey Weinstein, som tvingats bort från Hollywood efter anklagelser om sexuella trakasserier, hade planer på att göra en vaccinkritisk dokumentär med Robert De Niro.

I förra månaden började media på allvar rapportera om de sexuella övergrepp och trakasserier som Hollywoodproducenten Harvey Weinstein misstänkts ha utfört mot flera kvinnor. Weinstein tvingades sedan lämna sitt produktionsbolag The Weinstein Company.

Men Harvey Weinstein hade sedan tidigare planer på att göra en dokumentär som skulle belysa de negativa sidorna med vaccin. Nya Dagbladet kunde redan i maj 2016 rapportera att stjärnskådespelaren, producenten och regissören Robert De Niro planerade att göra en sådan dokumentär tillsammans med bland andra Harvey Weinstein.

Robert De Niro själv var orolig över att projektet med Weinstein skulle saboteras.

– Harvey Weinstein och jag arbetar på att göra en dokumentär, men jag vet inte om man ska prata mycket om det, eftersom när jag pratar om det händer det alltid någonting. Men det är vad vi planerar att försöka göra, sade De Niro till Vulture.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.