Robert de Niro ska producera ny vaccindokumentär

publicerad 25 maj 2016
Robert De Niro

Den framstående och Oscarsbelönade skådespelaren och filmskaparen Robert de Niro säger att han ska producera en dokumentärfilm om riskerna med vaccin.

I april startade den 16:e upplagan av Robert de Niros egna filmfestival Tribeca. En av filmerna som skulle visas under festivalen var dokumentärfilmen Vaxxed, som producerats av doktorn Andrew Wakefield.

Vaxxed fokuserar på de negativa sidorna av massvaccinationen av världens medborgare. Detta fick den amerikanska etablissemangsmedian att rasa mot Robert de Niro för att han tänkte visa dokumentären. Pressen på de Niro blev till slut så stor att han valde att dra tillbaka dokumentären.

– Från det jag har lärt mig så blev det en stor reaktion som jag inte kunde förutse. Det var från andra filmskapare, förmodligen, jag har ännu inte lyckats lista ut vilka det var. För mig fanns det ingen anledning att inte se filmen. Den skadar ingen, den säger någonting. Kanske var vissa saker felaktiga, men om filmen var 20 procent korrekt så var den fortfarande värd att se, säger de Niro i en intervju med Vulture och fortsätter:

Det är någonting med vacciner, eftersom de inte testas på samma sätt som andra läkemedel och de bara tas för givet. Människor blir sjuka av det. Inte alla, men vissa människor är känsliga, som med allt.

Nu planerar de Niro att istället producera sin egna dokumentärfilm om vacciner. Detta ska han göra tillsammans med den välkände producenten Harvey Weinstein, som grundade filmbolaget Miramax.

– Harvey Weinstein och jag arbetar på att göra en dokumentär, men jag vet inte om man ska prata mycket om det, eftersom när jag pratar om det händer det alltid någonting. Men det är vad vi planerar att försöka göra, säger de Niro till Vulture.

Robert de Niro är inte den ende inom kändiseliten som höjt ett varningens finger för vaccinationer. Även Bill Maher, Jim Carrey, Charlie Sheen, Billy Corgan och den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump har av etablissemangsmedia stämplats som vaccinmotståndare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!