Coronarepressionen

Här jagas poliserna bort från Hyde Park av vårfirare och frihetsdemonstranter

publicerad 26 april 2021

Trots risk för höga böter samlades ett stort antal människor i Hyde Park i London i lördags för att fira in våren i i en demonstrativ protest mot det kontroversiella medicinska apartheid-system som är planerat att införas i landet inom kort.

Polisens hårdföra försök att fördriva folkmassan från parken lyckades dock inte – istället blev poliserna tillbakatryckta av upprörda medborgare i dramatiska scener.
Brittiska mainstreammedier fokuserar å sin sida på att rapportera om ett fåtal skadade poliser efter att vårfirarna försvarat sig genom att kasta burkar och plastflaskor med vatten, och väljer allmänt att beskriva demonstranterna på ett nedsättande sätt. My London skriver exempelvis att en polis började gråta.

Det är oklart hur många civila som skadades.

Storbritannien har under lång tid gått i bräschen för en särskilt totalitär inriktning på sin coronapolitik och har under Boris Johnsons kontrollerande styre bland länder som Australien kommit att ifrågasättas huruvida landet i dagsläget längre kan betraktas som en fullödig demokrati i ordets traditionella bemärkelse.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!