Här jagas poliserna bort från Hyde Park av vårfirare och frihetsdemonstranter

Coronarepressionen

publicerad 26 april 2021
- av Isac Boman

Trots risk för höga böter samlades ett stort antal människor i Hyde Park i London i lördags för att fira in våren i i en demonstrativ protest mot det kontroversiella medicinska apartheid-system som är planerat att införas i landet inom kort.

Polisens hårdföra försök att fördriva folkmassan från parken lyckades dock inte – istället blev poliserna tillbakatryckta av upprörda medborgare i dramatiska scener.


Annonser:


Brittiska mainstreammedier fokuserar å sin sida på att rapportera om ett fåtal skadade poliser efter att vårfirarna försvarat sig genom att kasta burkar och plastflaskor med vatten, och väljer allmänt att beskriva demonstranterna på ett nedsättande sätt. My London skriver exempelvis att en polis började gråta.

Det är oklart hur många civila som skadades.

Storbritannien har under lång tid gått i bräschen för en särskilt totalitär inriktning på sin coronapolitik och har under Boris Johnsons kontrollerande styre bland länder som Australien kommit att ifrågasättas huruvida landet i dagsläget längre kan betraktas som en fullödig demokrati i ordets traditionella bemärkelse.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.