Här är svenskarna på ökända maktnätverkets konferens i Davos

Globalismens framfart

publicerad 19 januari 2023
- av Markus Andersson
Moderaternas utrikesminister Tobias Billström, DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och Investors styrelseordförande Jacob Wallenberg deltar alla på globalistiska mötet i Davos.

Tre av Sveriges allra högst uppsatta politiker närvarar i veckan vid årets upplaga av den globalistiska maktelitens toppmöte World Economic Forum i Davos. Det handlar om utrikesminister Tobias Billström (M), bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Utöver de tre borgerliga ministrarna återfinns på deltagarlistan också oligarken Jacob Wallenberg, Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt, Bonniertidningen DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och flera andra svenska makthavare.

Den 16 till 20 januari pågår World Economic Forums årliga möte i Davos där politiker, företagsledare, oligarker, mediemoguler, företrädare för storfinansen och andra makthavare träffas för att diskutera olika globala frågor och politiska linjer som man vill driva. Grundare och ordförande är den ökände teknokraten Klaus Schwab, som bland annat strävar efter ett transhumanistiskt samhälle där ”människa och maskin ska smälta samman”.

Enligt WEF:s egna dokument deltar i år, förutom de tre borgerliga ministrarna ovan, också kronprinsessan Victorias make Daniel som listas som ”prins av Sverige och hertig av Västergötland” – vilket kan tolkas som att han reser till det kontroversiella toppmötet som en representant för Sverige.

I mejlkorrespondens som begärts ut av Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand framgår att statsminister Ulf Kristersson inte kan delta på årets möte och att Lucy Smith, ansvarig på WEF för att påverka Sveriges regering i olika frågor, då istället ber om ett personligt möte med statsministern.

Tack för att du meddelade mig, ska vi träffas på något sätt för att diskutera hur vi potentiellt skulle kunna samarbeta med premiärministern bortom Davos och in i 2023?”, skriver hon och får då svaret att ett möte kan arrangeras så fort det finns ”någon konkret händelse att diskutera”.

I mejlkorrespondens mellan WEF:s Lucy Smith och regeringens sekreterare utlovas de tre deltagande ministrarna ”ett mycket stort privat program” under konferensen – utan någon mediebevakning. Dessutom lovar man att ministrarna ska få träffa andra makthavare och delta i hemliga informella diskussioner med dessa – även detta utan någon insyn från allmänheten.

Ministern skulle ha möjlighet att närvara när en hedrad gäst väljer ut stats/regeringsledare och seniora ministrar för en off-record-, high-level-diskussion under namnet Informal Gathering of World Economic Leaders (IGWEL) som är Forumets högsta nivå av politiska dialoger och som tar formen av en fritt flödande interaktiv diskussion”.

Enligt Alternativ för Sverige tycks Billström och Forsell inte ha varit World Economics Forums förstahandsval att bjuda in – istället tycks de ha fått sina inbjudningar först efter att försvarsminister Pål Jonson (M) och energiminister Ebba Busch (KD) inte kunnat närvara.

Enligt WEF:s deltagarlista daterad till den 8 december 2022 närvarar också ytterligare 19 svenskar på årets upplaga av globalistmötet – men det är oklart om någon hoppat av i sista stund eller om andra nya namn tillkommit. Övriga listade svenska deltagare är:

Leif Johansson, styrelseordförande, AstraZeneca
Peter Wolodarski, chefredaktör, Dagens Nyheter
Linnea Kornehed Falck, Einride
Marcus Brennecke, EQT
Börje Ekholm, vd, Ericsson
Erik Ekudden, Ericsson
Stella Medlicott, Ericsson
Åsa Tamsons, Ericsson
Carl Bildt, European Council on Foreign Relations, tidigare stats- och utrikesminister
Helena Helmersson, vd, H&M
Jacob Wallenberg, ordförande, Investor
Niclas Mårtensson, vd, Stena Line
Anna Borg, vd och koncernchef, Vattenfall
Mats Granryd, styrelseordförande, Vattenfall
Joachim Rosenberg, Volvo Group/Volvo Energy
Andrea Fuder, Volvo Group
Niklas Gustafsson, Volvo Group
Martin Lundstedt, Volvo Group
Lars Stenqvist, Volvo Group

Det kan noteras att exempelvis Carl Bildt och Jacob Wallenberg genom åren varit flitiga deltagare på andra globalistiska sammankomster och att det heller inte är första gången som DN-chefen Wolodarski deltar på WEF:s event.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!