Här är läckta dokumenten från Bidens “sanningsministerium”

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 14 juni 2022
- av Sofie Persson
Joe Biden och ett litet smakprov från dokumenten som offentliggjorts.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Bidenadministrationens nya styrelse under Homeland Security, för att ”motverka felaktig information”, som pausades redan i maj, menar att den skapats för att fokusera på att bekämpa desinformation från utländska källor.

Nu visar offentliga dokument som tillgängliggjorts för allmänheten av två republikanska senatorer bland annat att man, precis som kritikerna förutspått, i praktiken riktat in sig på opinionsbildning för den amerikanska befolkningen.

Det var i april i år som regeringens departement för inrikessäkerhet i USA, Homeland Security, meddelade att man tillsätter en ny styrelse där man menar att tanken är att bekämpa ”felaktig information” på nätet, något som Nya Dagbladet rapporterade om. Redan tre veckor efter uppstart gav man beskedet att styrelsen tillfälligt pausas samt att den tillsatta och hårt kritiserade ledaren, Nina Jankowicz, avgår.

Styrelsen påstod att man främst ville fokusera på desinformation från utländska källor, underförstått framförallt från Ryssland. Under förra veckan läcktes dock nya dokument som berättar en annan historia.

Dokumenten har offentliggjorts tack vare de republikanska senatorerna Charles Grassley och Josh Hawley och klargör att huvudfokus i praktiken legat på att styra informationsflödet inom USA:s gränser, rapporterar Daily Caller. Det framgår att Biden-administrationen varit särskilt intresserade av att bekämpa vad man ser som felaktig information ”angående giltighet och säkerhet vid val”, ”angående ursprunget till samt effekterna av covid-19 eller effektivitet av masker” samt gällande ”falskheter relaterade till USA:s immigrationspolicy”.

I dokumenten står också att man ville skapa ett partnerskap med Twitter för att kunna plocka bort desinformation på sajten och att man genom detta skulle erbjuda data till techjätten som skulle göra det lättare för dem att ta bort ”felaktig information”.

Denna administration ville att du skulle övervakas och propagandan inriktades på att motarbeta de som ställer kritiska frågor. Det är vad dokumenten säger, menar Hawley i en intervju med Tucker Carlson.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!