Biden-regeringens nya styrelse ska bekämpa ”desinformation”

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 29 april 2022
- av Sofie Persson
Nina Jankowicz och USA:s president Joe Biden.

Regeringens departementet för inrikessäkerhet i USA – Homeland Security – tillsätter en ny styrelse som ska bekämpa ”felaktig information” på internet, exempelvis gällande Ryssland och migration. Styrelsen kommer att ledas av Nina Jankowicz, tidigare medlem av president-ledda Wilson Center.

Det amerikanska inrikessäkerhetsdepartementet planerar att starta en styrelse som ska motverka ”desinformation” på internet, vilket man menar ska kunna bidra till att minska inhemska hot mot landet, rapporterar Breitbart.

Nina Jankowicz, en högt uppsatt medlem av den president-ledda institutionen Wilson Center, kommer att leda styrelsen, bekräftar hon på Twitter.

 

Jankowicz menar att styrelsen skapades för att upprätthålla ”avdelningens åtagande att skydda yttrandefrihet, integritet, medborgerliga rättigheter och medborgerliga friheter” och kommer att lägga stort fokus på irreguljär migration och Ryssland.

Jankowicz har tidigare uttalat sig om ”farorna med desinformation” och har uppmanat kongressen att spendera mer skattepengar för att satsa på bland annat en global insats som ska motverka ”felaktig information”.

På Wilson Center har hon även arbetat med att ”motverka desinformation”, enligt Politico. Hon har även varit rådgivare till det ukrainska utrikesministeriet som en del av Fulbright Public Policy Fellowship samt övervakat Rysslands och Vitrysslands program vid organisationen National Democratic Institute.


Woodrow Wilson International Center for Scholars

Ett amerikanskt presidentminnesmärke som etablerades som en del av Smithsonian Institution genom en kongressakt 1968 och ligger i Washington, D.C. Den är uppkallad efter Woodrow Wilson som var president under första världskriget och är också en tankesmedja, rankad flera gånger av University of Pennsylvanias Think Tanks and Civil Societies Program som bland de tio mest framstående i världen.

Styrelsen, som för närvarande leds av Bill Haslam, utses för sexårsperioder av USA:s president.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.