Utrikes

Han blir FN:s näste generalsekreterare

Antonio Guterres

Med största sannolikhet blir det Portugals före detta premiärminister Antonio Guterres som efterträder Ban Ki-moon som FN:s generalsekreterare.

Antonio Guterres nominerades under onsdagen av alla de fem permanenta medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd till att bli ny generalsekreterare. Totalt röstade 13 av 15 länder i säkerhetsrådet för Guterres nominering, skriver Washington Post.
En formell omröstning på torsdagen kommer sannolikt bekräfta Guterres som ny generalsekreterare. Han kommer efterträda sydkoreanen Ban Ki-moon som suttit på posten i 10 år.

Mellan 1995 till 2002 var Guterres Portugals premiärminister och har sedan 2005 var högkommissionär för FN:s flyktingorgan UNHCR.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!