Gravid mammas foster togs av socialen

publicerad 1 december 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den brittiska socialtjänsten i Essex tog ut ett foster ifrån en mammas mage genom kejsarsnitt. Socialtjänsten motiverade sitt agerande med att det var “för barnets bästa”.

Mamman, som är från Italien, var i England på jobbresa. Socialtjänsten ansåg inte att hon var lämpad att fostra sin dotter eftersom hon hade drabbats av ett mentalt sammanbrott och panikattacker.

Socialtjänsten ger kalla handen
Socialtjänsten vände sig till högsta domstolen i Storbritannien och fick därigenom tillstånd att utföra kejsarsnittet på kvinnan för att ta ur dottern ur magen, skriver Daily Telegraph.

Dottern är idag 15 månader gammal och tas fortfarande om hand av socialtjänsten i England. Mamman hävdar att hon har återhämtat sig och är fullt kapabel till att ta hand om sin dotter, men socialtjänsten ger henne kalla handen.

Kvinnans brittiska advokat Brendan Flemning är kritisk till att barnet togs ifrån modern genom kejsarsnitt.

– Jag har aldrig hört talas om något liknande under mina 40 år i jobbet, säger han till Daily Telegraph.

Blev tvångsdrogad
Mamman har nu dragit igång en rättsprocess mot myndigheterna. Enligt hennes företrädare kontaktade aldrig socialtjänsten anhöriga i Italien för att samråda med dem om ärendet.

Hon påstår att hon fick genomgå kejsarsnittet efter att ha blivit nerdrogad av läkarna med tvång. När hon vaknade upp fick hon beskedet att barnet hade omhändertagits av socialtjänsten.

En talesperson för de lokala myndigheterna ville inte kommentera de pågående ärendena som behandlade utsatta människor och barn.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!