MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Google varnar anställda från att delta på Pride

publicerad 27 juni 2019

Enligt The Verge har Google skickat ut ett internt meddelande som varnar anställda för att delta på Pride-demonstrationer i företagets namn. Detta då anställda hbtq-aktivister planerat att protestera öppet mot företaget.

Bakgrunden till de interna protesterna är hur hbtq-aktivister på företaget upplever att Google-ägda Youtube styrt sin plattform, bland annat för hanteringen av Youtube-kanaler som bryter mot företagets trakasseripolicy.

Kritiken från aktivisterna drog igång när den konservativa Youtube-profilen Steven Crowder ansågs trakassera Vox-journalisten Carlos Manza, som också är en htbq-person, men sedan fick vara kvar på videoplattformen.

Vad för straff en anställd skulle få är inte klart och Google rekommenderar att man frågar “uppförandekodsgruppen” för fler frågor kring företagets policy.

…men htbq-personer på Google får inte åsiktsfriheten att säga att Google inte representerar oss, berättar en Google anställd till The Verge.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend