Utrikes

Google varnar anställda från att delta på Pride

Enligt The Verge har Google skickat ut ett internt meddelande som varnar anställda för att delta på Pride-demonstrationer i företagets namn. Detta då anställda hbtq-aktivister planerat att protestera öppet mot företaget.

Bakgrunden till de interna protesterna är hur hbtq-aktivister på företaget upplever att Google-ägda Youtube styrt sin plattform, bland annat för hanteringen av Youtube-kanaler som bryter mot företagets trakasseripolicy.
Kritiken från aktivisterna drog igång när den konservativa Youtube-profilen Steven Crowder ansågs trakassera Vox-journalisten Carlos Manza, som också är en htbq-person, men sedan fick vara kvar på videoplattformen.

Vad för straff en anställd skulle få är inte klart och Google rekommenderar att man frågar “uppförandekodsgruppen” för fler frågor kring företagets policy.

…men htbq-personer på Google får inte åsiktsfriheten att säga att Google inte representerar oss, berättar en Google anställd till The Verge.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!