FN: Rebellerna använder saringas

Enligt en oberoende utredning av FN-kommissionen i Syrien så framgår det att de syriska rebellerna har använt den dödliga nervgasen sarin.

publicerad 9 maj 2013

FN-kommissionen har intervjuat doktorer, vittnen och skadade i Syrien som uppger att de blivit drabbade av den dödliga nervgasen från rebellstyrkorna.

Den syriska regeringens styrkor har i det pågående inbördeskriget inte använt sig av sarin, menar kommissionens ledamot Carla Del Ponte.

 FN-kommissionen har dragit slutsatsen att det inte finns några bevis på att den syriska regeringens styrkor använt nervgasen, sade Del Ponte i söndags enligt Russia Today.
För några dagar sen kom USA:s försvarsminister Chuck Hagel med ett utspel om att USA överväger att beväpna de syriska rebellerna med dödliga vapen.

Ett alternativ är att beväpna rebellerna, ska Hagel ha sagt enligt AP.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!